Programma 2024

Het programma voor 2024 is bekend! Klik op de afbeelding hieronder om het programma te bekijken of scroll verder om op je gemak alles door te lezen.

Hou deze pagina in de gaten voor de laatste updates, deze plaatsen we hieronder. Uiteraard hopen we je te zien op de Zomerweidedag, zaterdag 1 juni!

Deze indeling is per 31 mei niet meer van toepassing
  • Update 31-5-24: De clinics van Hoef en Haag Actief vinden tóch plaats op het Kasteelterrein en niét in Basisschool Het Avontuur. De braderie en de kermis zijn vanwege een te drassig kasteelterrein gesitueerd op de weg van het Hoevesteinse Lint. De overige activiteiten vinden plaats rondom de ‘kasteeltoren’ en de houten vlonderbruggetjes.
  • Update 29-5-24: I.v.m. natheid v/h veld verhuizen de clinics van H&H Actief naar de basisschool op De Brink. De braderie verandert van plaats maar wel op het Kasteelterrein. Het zwembad hebben we i.v.m. het risico op onderkoeling geannuleerd.
  • Update 19-5-24: Tijdstippen Meet and Greet en muziekbingo (18.00) aangepast.
  • Update 12-5-24: de Meet and Greet zal zijn met Disney’s Prinses Anna uit Frozen
  • Update 9-5-24: de braderie gaat om 10.00 van start i.p.v. 09.00 uur.
  • Update 6-5-24: de tijden van de clinics zijn geüpdatet en actueel

Het thema is Zon Zee en Strand! 🧜‍♂️

Het thema ‘ Zon, zee en strand’ van vorig jaar is iedereen dusdanig goed bevallen dat we dat voor dit jaar opnieuw – met unanieme stem – als thema gekozen hebben!

Geheel in thema kleden wij het terrein aan, is er zomerse festivalmuziek te horen, is het eet-en-drankenaanbod aangepast (cocktails en taco’s!!) en… zorgen we voor een heus zwembad én strand op het Kasteelterrein ⛱. Hoe gek wil je het krijgen? Wij doen het gewoon! 🌞😎😎

Vrolijke opening 📣

Om 10.00 uur is de officiële moment dat wordt uitgevoerd door niemand minder dan Sjors Fröhlich, burgervader van Vijfheerenlanden en wethouder Teus Meijdam (Wonen). We zijn vereerd dat zij tijd in de agenda vrij wilden maken om ons een bezoek te brengen. En misschien willen zij ook nog wel even met je op de foto?! 🤳📸

Activiteiten 🎈🐴🎠

Natuurlijk is er weer een gezellige braderie. Maak kennis met zowel lokale ondernemers als ondernemers uit de verdere omgeving. Mogelijk ontdek je wel jouw nieuwe favoriete winkeltje of vind je datgene waar je al zo lang naar op zoek bent, wie weet!

Heb je altijd al een superheld willen zijn? Een dier? Een prins of prinses? Of iets heel anders? Laat je droom uitkomen door langs te gaan bij het schminken en laat je fantasie spreken.

Voel jezelf een cowboy/- girl op de pony’s van Stal Bosgoed! Voor de jonge ruiters onder de bezoekers worden er ook dit jaar weer geweldige ponyritjes aangeboden. Galopperen maar!

Fan van die leuke ballondieren? Of andere leuke balloncreaties? Kom langs bij clown Ronnie Ballonnie en laat je verbeelding zijn gang gaan.

Ook dit jaar gaan we weer bubbelvoetballen! Wil je aan de sport maar is voetbal toch net wat te ‘gewoontjes’ voor jou? Dan is bubbelvoetbal wat voor jou.

Stap in de wondere wereld van de minikermis! Spring naar de sterren op de reuzentrampoline, test je geluk bij touwtje trekken en win prijzen in de grijpmachine. Plezier gegarandeerd!

Wie zegt dat je voor het strandgevoel naar de kust moet? Op 1 juni is het gewoon in Hoef en Haag te vinden in de vorm van een strandje, een zwembad en een bar. Kom lekker kastelen bouwen, pootje baden en afkoelen met een ijskoud drankje!

Optredens 🎤🎭

In de ochtend komt clown Ronnie Ballonnie zijn leukste balloncreaties maken. Kom in de middag klaar zitten voor zijn te gekke goochelshow!

Workshops 🛠

Voor kinderen, maar ook volwassenen met jeugdige inborst is er de vliegerworkshop. Voor twee consumptiemunten knutsel jij je eigen vlieger in elkaar én ga je daarna met elkaar aan de slag om te vliegeren! De vlieger neem je achteraf mee naar huis.


Ezra Veldman reist heel Europa af om zijn jongleer en diabolo kunsten te vertonen in de meest indrukwekkende circus, variété en dinner shows. Met als absolute hoogtepunten dit jaar: dinner show Pink Rabit in Zürich en het kerstcircus in Aachen waar hij zijn gloednieuwe diabolo act presenteerde.

Ezra organiseert een workshop van één uur en een aantal van hen die aan de workshop hebben meegedaan mogen een trucje doen in de show.

Clinics 🤺

De geprogrammeerde clinics worden aangeboden door Hoef en Haag Actief. Voor de allerjongsten zijn er dreumesdans, peuterdans, peutervoetbal en kleutervoetbal. En voor de iets oudere jeugd zijn er yoga, HIIT en bmx-clinics. Nieuw voor volwassenen is de clinic Fit Walk!


Hoofdsponsor Impulse EMS biedt op diverse momenten in de dag een clinic aan om kennis te maken met EMS-training. Hun EMS (Elektro Musculaire Stimulatie) trainingen zijn ontworpen om maximaal resultaat te behalen in minimale tijd. Met behulp van geavanceerde technologie en persoonlijke begeleiding streven zij ernaar om jouw fitnessdoelen te bereiken op een manier die past bij jouw leven.

Fooooood 🍗🍔🌿

De traditie schrijft voor dat er op de Zomerweidedag iets lekkers te eten moet zijn. Afgelopen jaren is het aanbod gestaag gegroeid. In 2022 hadden we voor het eerst een heuse foodtruckmarket in de avond en we hebben gewoon besloten dat dit ons de hele dag wel leuk lijkt!

Dus kun je van ‘s ochtends tot ‘s avonds genieten van de lekkerste boerenijsjes, verse frietjes, knapperige taco’s en nog veel meer. En traditiegetrouw, al vijf jaar op rij, de heerlijkste koffie en thee van Kaldi!

Let op: het kan zijn dat sommige foodtrucks iets later opengaan dan 10.00 ‘s ochtends, dit is afhankelijk van het aanbod.

Avondprogramma – knalfuif 🎉

Het had flink wat voeten in de aarde: zo’n avondprogramma organiseren is geen sinecure. Máar het dorp heeft gesproken: de dag afsluiten met een feestje is wat jullie willen.

Dus.. van 17.30 tot 18.00 is de kinderdisco. Tji-tji-waa tijdens je burger. Maar daarna warmen we nog eventjes op onder leiding van DJ Stefan om vanaf 19.00 echt los te gaan op de plaatjes van DJ John Macraven! 💃🕺