Programma & plattegrond 2023

Het programma voor 2023 is bekend! Klik op de afbeelding hieronder om het programma visueel te bekijken. Of scroll verder om het op je gemak alles door te lezen.

Het kan zijn dat er nog een paar last-minute wijzigingen plaatsvinden. Op deze pagina vind je altijd de laatste versie van het programma – ook de visual updaten we indien er iets aanpast.

Dagprogramma 1.75
  • Update 16-05-2023: Foodtruck Taco on Tour heeft helaas afgezegd. De Foodmaster gaat echter ook loempia’s verkopen!
  • Update 21-05-2023: er zijn 10 extra lessen Dreumesdans en 10 extra lessen Peuterdans toegevoegd.
  • Update 23-05-2023: de juiste tijden van het ponyrijden staan in de planning.
  • Update 25-05-2023: Burgemeest Frölich is helaas verhinderd. Wethouder van Maanen komt in zijn plaats.
  • Update 26-05-2023: Twee extra tijdslots voor de cocktailworkshop toegevoegd.
  • Update 02-06-2023: Foodtruck Su en Zo heeft zich afgemeld. In plaats daarvan komt Dani’s Barbeque met de lekkerste saté!

Het thema is Zon Zee en Strand! 🧜‍♂️

Voor het eerst in de geschiedenis werken we tijdens de Zomerweidedag met een thema. Eind 2022 hebben de verenigingsleden hun stem mogen laten horen en die was overduidelijk.

Geheel in thema kleden wij dit jaar het terrein aan, is er zomerse festivalmuziek te horen, is het eet-en-drankenaanbod aangepast (cocktails en taco’s!!) en… zorgen we voor een heus zwembad én strand op het Kasteelterrein ⛱. Hoe gek wil je het krijgen? Wij doen het gewoon! 🌞😎😎

Vrolijke opening 📣

Om 10.00 uur is de officiële opening van het hele gebeuren, die wordt uitgevoerd door niemand minder dan Sjors Fröhlich, burgervader van Vijfheerenlanden en dus ook Hoef en Haag. We zijn vereerd dat hij tijd in zijn agenda vrij wilde maken om ons een bezoek te brengen. En misschien wil die ook nog wel even met je op de foto?! 🤳📸

Activiteiten 🎈🐴🎠

Net als voorgaande jaren is er weer een gezellige braderie. Maak kennis met zowel lokale ondernemers als ondernemers uit de verdere omgeving. Mogelijk ontdek je wel jouw nieuwe favoriete winkeltje of vind je datgene waar je al zo lang naar op zoek bent, wie weet!

Heb je altijd al een superheld willen zijn? Een dier? Een prins of prinses? Of iets heel anders? Laat je droom uitkomen door langs te gaan bij het schminken en laat je fantasie spreken.

Voel jezelf een cowboy/- girl op de pony’s van Stal Bosgoed! Voor de jonge ruiters onder de bezoekers worden er ook dit jaar weer geweldige ponyritjes aangeboden. Galopperen maar!

Fan van die leuke ballondieren? Of andere leuke balloncreaties? Kom langs bij clown RonnieBallonie en laat je verbeelding zijn gang gaan.

Ook dit jaar gaan we weer bubbelvoetballen! Wil je toch aan de sport maar is voetbal toch net wat te ‘gewoontjes’ voor jou? Dan is bubbelvoetbal wat voor jou.

Stap in de wondere wereld van de mini kermis! Pak je hengel voor de eendjes, laat je gaan op de draaimolen, spring naar de sterren op de reuze trampoline, test je geluk bij touwtje trekken en win de prijzen in de grijpmachine. Plezier gegarandeerd!

Wie zegt dat je voor het strandgevoel naar de kust moet? Het is 3 juni gewoon in Hoef en Haag zelf te vinden in de vorm van een strand, zwembad en een (strand)bar. Dus kom lekker kastelen bouwen, pootje baden en afkoelen met een ijskoud drankje!

Oldtimerrit

In samenwerking met de 19e Oldtimerdag Lexmond hebben wij het ook dit jaar voor elkaar een oldtimerroute door Hoef en Haag te laten lopen! In de middag neem je rustig plaats aan het Hoevesteinse Lint en laat je de prachtige historie aan je voorbij rijden.

Optredens 🎤🎭

In de ochtend zal Pavo Rhythm te horen zijn; een lopende brassband die je trommelvliezen eens goed op zal poetsen.

Bereid je hierna voor op een magisch moment met je favoriete tekenfilmhelden! Verken de oceaan met Vaiana, ontdek de wondere wereld onderwater met Ariel en beleef avonturen op het strand met de personages van het Zandkasteel. Maak herinneringen voor het leven tijdens deze fantastische meet en greet!

Zit na de lunch klaar voor een spetterende goochelshow met clown Ronnie Ballonie!

Workshops 🛠

Afgelopen jaar hebben we voor het eerst workshops aangeboden. Deze werden wisselend ontvangen. Dit jaar proberen we het opnieuw maar wel een beetje anders. Voor kinderen, maar ook volwassenen met jeugdige inborst is er de vliegerworkshop. Voor twee consumptiemunten knutsel jij je eigen vlieger in elkaar én ga je daarna met elkaar aan de slag om te vliegeren! De vlieger neem je achteraf mee naar huis.

Er is ook een cocktailworkshop. Kost 10 consumptiemunten máar dan krijg je ook wat. In een uur durende workshop maak je niet één, niet twee maar drie cocktails (of mocktails)🍸🍸🍸 die je daarna ook op mag drinken. Gezellige middag gegarandeerd!

Clinics 🤺

De geprogrammeerde clinics worden aangeboden door Hoef en Haag Actief. Voor de allerjongsten in het dorp zijn er gym, dans en voetbal. Voor de iets oudere jeugd zijn er eveneens voetbal en streetdance.

De ondernemers van de braderie kunnen ook nog besluiten clinics te organiseren. Wanneer dit definitief is, communiceren wij dit via de website.

Fooooood 🍗🍔🌿

De traditie schrijft voor dat er op de Zomerweidedag iets lekkers te knagen moet zijn. Afgelopen jaren is het aanbod gestaagd gegroeid. Vorig jaar hadden we voor het eerst een heuse foodtruckmarket in de avond en dit jaar hebben we gewoon besloten dat dit ons de hele dag wel leuk lijkt!

Dus kun je van ‘s ochtends tot ‘s avonds genieten van de lekkerste boerenijsjes, verse frietjes, knapperige taco’s en nog veel meer. En traditiegetrouw, al vijf jaar op rij, de heerlijkste koffie en thee van Kaldi!

Let op: het kan zijn dat sommige foodtrucks iets later opengaan dan 10.00 ‘s ochtends, dit is afhankelijk van het aanbod.

Avondprogramma – knalfuif 🎉

Het had flink wat voeten in de aarde: zo’n avondprogramma organiseren is geen sinecure. Máar het dorp heeft gesproken: de dag afsluiten met een feestje is wat jullie willen.

Dus.. van 17.30 tot 18.00 is de kinderdisco. Tji-tji-waa tijdens je burger. Maar daarna warmen we nog eventjes op onder leiding van DJ Stefan om vanaf 19.00 echt los te gaan op de plaatjes van DJ John Macraven! 💃🕺